Tekno Point Athena hőszivattyúk

Tekno Point Athena 

Az ATHENA R32 hőszivattyú 55°C-ig termel vizet fűtési rendszerhez (akár -20°C-os külső hőmérsékleti határérték mellett is) és 50°C-os használati melegvizet. A hőmérséklet teljes körű kezelése megoldható a használati melegvíz- és puffer tartályok használatával. FULL DC inverteres levegő-víz technológia és elektronikus mikroprocesszor az elektronikus tágulási szelep, a kompresszor és a ventilátor tökéletes irányításához.

Az Athena R32 hőszivattyúk működése:
- fűtés
- hűtés
- használati melegvíz előállítása
- csatlakoztathatóság
- napelemekkel vagy fotovoltaikus panelekkel való kombináció
- elosztás fan coilokkal
- padló/fal/mennyezet fűtés és radiátorok
 
A hőszivattyúk a levegőben lévő kimeríthetetlen energiát használják fel: ezért a A RES-irányelv a megújuló energiát használó rendszerekként azonosítja őket. Ezért a fűtésre, légkondicionálásra és használati melegvíz-ellátásra szolgáló hőszivattyú a legmegfelelőbb, leghatékonyabb és legkedvezőbb megoldás a piacon.
 
Hogyan működik a hőszivattyú?

A hőszivattyú olyan gép, amely képes hőt átadni egy alacsonyabb hőmérsékletű testből egy magasabb hőmérsékletű testbe, elektromos energia felhasználásával. 
Az Athena R32 levegő/víz hőszivattyú kivonja a levegőben lévő szabad energiát, és hő formájában átadja a víznek. A rendszernek csak a kompresszor és a ventilátorok által elnyelt energiára van szüksége, de ez a kompresszor által elnyelt elektromos energia hozzáadódik a levegőből nyert energiához, és együttesen adja a fűtéshez szükséges hőt.
 
Mikor érdemes hőszivattyút telepíteni?

A hőszivattyú egy rendkívül innovatív technológia, amely a jövőt jelenti a lakossági légkondicionálásban. Telepítése olyan ökológiai választás, amelynek vitathatatlan gazdasági előnyei vannak, és megéri a fosszilis tüzelőanyag diszkrét fogyasztása, az ellátás és tárolás nehézségei, valamint a fotovoltaikus rendszerrel való lehetséges integráció esetén. Nem használ fosszilis tüzelőanyagokat, és nem bocsát ki égési gázokat a környezetbe.
Egy hagyományos kondenzációs kazánhoz képest akár 60%-kal csökkenti az energiafogyasztást és ezáltal a költségeket.
 
FULL DC Inverter

Az inverter alapvető fontosságú a magas hatásfok elérése szempontjából. Ez egy olyan elektronikus eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a kompresszor teljesítményfrekvenciája a nemzeti villamosenergia-hálózat frekvenciájához képest változzon. Ahogy a tápfrekvencia változik, a kompresszor változtatja a fordulatszámot, hogy megfeleljen a rendszer által megkövetelt összes szabályozási és biztonsági követelménynek. Az ON/OFF-os gépekkel szemben az inverteres gép képes alkalmazkodni az épület energiaigényéhez. Még akkor is, ha az igénybevétel nem maximális, ez lehetővé teszi a gazdaságossági megtakarításokat és a bekapcsolási ciklusok csökkentését; ezáltal csökkenti a kompresszor igénybevételét és meghosszabbítja az élettartamát.
 
Mik a hőszivattyú telepítésének feltételei?

A hőszivattyú telepítésének nincsenek különösebb követelményei. Minden épülettípushoz alkalmasak. Különösen alkalmas padlófűtéssel, fan-coilokkal és újonnan kifejlesztett radiátorokkal (alumínium radiátorok) rendelkező épületekbe, ahol a vízhőmérsékletnek 35°C és 55°C között kell lennie. Hatékonyabb és tartósabb. A hőszivattyú beépítése tökéletes az épület energetikai átalakítása szempontjából.
 
Hová legyen a hőszivattyú telepítve?

A hőszivattyú a külső levegővel való hőcserén keresztül működik.
Ezért a készüléket a lakáson kívül kell felszerelni, a telepítési útmutatóban megadott minimális összméretek betartásával. A hőszivattyú veszít hatékonyságából, ha olyan helyiségekben helyezik el, amelyek nem kedveznek a szivattyú által használt levegő cseréjének.
A hőszivattyúnak szüksége lehet egy tárolótartályra a stabil és állandó működés és ezáltal a nagyobb hatékonyság biztosítása érdekében, az alkatrészek kisebb igénybevételével. Következésképpen megfelelő műszaki térre van szükség, ahol a tartály és a kapcsolódó szervizalkatrészek elhelyezhetők.
A Tekno Point katalógusban minden olyan tartozékot és opcionális tartozékot megtalál, amely a hőszivattyú telepítésének optimális befejezéséhez szükséges.
 
A Monoblokk vagy az osztott (Split) hőszivattyú jobb?
 
A monoblokk és az osztott gép közötti lényeges különbség a kültéri klímának kitett csövekben áramló folyadékban található: más szóval a monoblokk a rendszerhez a vízvezetékeken keresztül kapcsolódik, amelyek a gépből az épületbe jutnak, és az út egy részét a külső levegőben vagy a föld alatt teszik meg. Az osztott gépben viszont a hidronikus egység teljesen az épületen belül van, és a kültéri és a beltéri egység közötti termikus kapcsolat a hűtőközegcsöveken keresztül történik. Ezért érthető, hogy egy osztott gép különösen alkalmas a nagyon hideg éghajlati övezetekben, mivel így elkerülhető, hogy az épületen kívül elhelyezkedő vízvezetékek megfagyjanak és eltörjenek.
 
Hogyan méretezzük a hőszivattyú teljesítményét?

A hőszivattyú teljesítményének kiszámításához több tényezőt kell figyelembe venni, többek között az épület jellemzőit, az éghajlati zónát, a térfogatot, a meglévő rendszer típusát és a végberendezéseket. Ezért azt tanácsoljuk, hogy mindig forduljon képzett szakemberekhez.
 
Vezérelhetem a hőszivattyúmat az okostelefonomról?

Az Athena R32 hőszivattyúk új generációja lehetővé teszi, hogy a fő funkciókat okostelefonjáról is vezérelje.
Az iOS és Android operációs rendszerre egyaránt elérhető alkalmazások csatlakoztathatók az otthoni Wi-Fi hálózathoz, és vezérlési lehetőségeket biztosítanak a hőszivattyú számára. Könnyedén beállíthatja az összes funkciót a hűtési, fűtési és a használati melegvíz előállítása üzemmód közötti választással.
 
Optimalizálható-e a hőszivattyú használata egy fotovoltaikus rendszerhez?

Hát persze! A fotovoltaikus panelek által termelt energiát vezérlő rendszerrel kombinálva a hőszivattyú a rendszer legnagyobb termelékenységének idején aktiválódik.
 
Nem minden hőszivattyú egyforma. 
A Tekno Point Athena R32 az ideális "zöld" választás, ha hatékony és fenntartható hőszivattyút szeretne telepíteni. 
Környezetbarát, mivel a megújuló levegőben lévő hőenergiát CO2-kibocsátás nélkül használja fel.
Gazdaságos: 60%-kal nagyobb energiahatékonyságot garantál, mint a hagyományos tüzelőberendezések.
Teljesítményorientált: az átadott hőenergia ugyanolyan jólétet biztosít, mint a hagyományos rendszerek. 
 
Bővebb információ az alábbi gombra kattintva érhető el: 
 
Athena megtekintése!
 
 

Területi képviselőink:
 

Bauer Máté   
bauer.mate@teknopoint.hu   Tel.:+36-20-372-2243
Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megye

Bende Ildikó  
ildiko.bende@teknopoint.hu   Tel.:+36-20-372-2373
Budapest, Pest-megye, Bács-Kiskun megye, Tolna megye


Kovács Gitta   
gitta@teknopoint.hu   Tel.:+36-20-369-0797
Budapest és Pest megye
 

Szász Péter   
szasz.peter@teknopoint.hu   Tel.:+36-20-998-7506
Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs Szatmár-Bereg megye