Elicent hővisszanyerők

Elicent Hővisszanyerő Ventilátorok

A hővisszanyerő szellőzés tiszta és egyszerű technológia, amely nagy kényelmet és megtakarításokat kínál: lehetővé teszi a higiénikus mikroklíma megteremtését az egész otthonban, ötvözve a kényelmet, az épületek védelmét és az energiahatékonyságot.

 
 
Elicent REC SMART
 

A REC Smart egy innovatív, decentralizált levegőelszívó és -ellátó egység, nagy hatásfokú, tesztelt 75%-os hővisszanyeréssel. Legfeljebb 40 m2-es helyiségekhez ajánljuk.
Ideális megoldás felújítás esetén a páratartalom és a páralecsapódás problémájának végleges megoldására. Telepítése rendkívül egyszerű, mivel nem igényel komolyabb falazat bontást, egyetlen 100 mm átmérőjű nyílás elegendő a helyiség külső falán.
Alkalmas bármilyen nagy páratartalmú környezetbe történő felszerelésre, ideális fürdőszobákban,szárító- és mosókonyhákban.

By-pass funkciója lehetővé teszi a szabad hűtést átmeneti időszakban, és a tesztelt 75%-os termikus hatásfokot. A REC Smart optimális kényelmi szintet és alacsony energiaköltségeket garantál minden évszakban.

A REC Smart az ellenáramú áramlás elvén alapszik. Folyamatos és kiegyensúlyozott áramlás a befújt és az elszívott levegő között. Cső a csőben hőcserélővel van felszerelve, amelyben a két légáram egyidejű áthaladása történik, azonban nem keverednek, elkerülve a beszívott levegő szennyeződését.

A REC Smart 3 modellből áll. 100 mm csőátmérővel, legfeljebb 600 mm vastag falakhoz.

Minden modell 2 féle változatban kapható:

- Normál (24 órás folyamatos üzem minimális sebességgel)

- MHY (integrált páratartalom-szabályozás).

Mindkét verzió időzíthető nagy légáram funkcióval rendelkezik.

A páratartalom-érzékelővel ellátott MHY változat a Maico által szabadalmaztatott exkluzív technológiával rendelkezik, amely képes a környezet páratartalmának kimutatására és nyomon követésére, a légcsere automatikus és a páratartalom szintjének megfelelő szabályozására.

Fedezze fel az új REC Smart + verziót érintőképernyős vezérléssel vagy távirányítóval.

 
Elicent REC SMART megtekintése!
 
 
Elicent REC DUO 100

A REC Duo 100 egy innovatív, nagy hatásfokú (90%) hővisszanyerésű légbeömlő és elszívó egység, amelyet egyenként vagy párban is lehet telepíteni.
Rendkívül egyszerű és gyors telepítés:
- a falazat megbontása minimális: a külső falon elegendő egy 100 mm-es átmérőjű nyílás.
- a ventilátor egység mágnesesen rögzül a falba telepített részhez
- a külső rács rögzítése nem a külső falhoz, hanem csavarok nélkül, a légcsatorna belső oldalához történik
- falazat vastagsághoz illeszthető teleszkópos légcsatorna

A REC Duo 100 az úgynevezett „push pull” működési elven alapszik, vagyis az áramlás irányát 60 másodpercenként megváltoztatja. Kerámia hőcserélővel van felszerelve, amely az elszívott levegő hőjét az elszívási ciklusban (pull) tárolja, majd a befújási ciklus (push) során átadja azt a befújt levegőnek.

Úgy tervezték, hogy folyamatosan (24 órán keresztül), kis légszállítással működjön. A maximális légszállításra való átkapcsolás vagy a felhasználó kézzel történő beavatkozásával történik (távvezérlő nem alaptartozék, RLS vezérlő néven tartozékként elérhető), vagy a REC Duo MHY és REC Duo RC változatok esetén automatikusan, a páratartalom-érzékelő kapcsolja.

 

A termék főbb tulajdonságai:
 • Elegáns és vékony, nagyon kompakt méretekkel.
 • Közvetlen elszívás akár 500 mm vastag falakon keresztül.
 • 220 és 1000 mm közötti falvastagsághoz igazítható.
 • Az optimális levegőcsere érdekében ajánlott több egységet csatlakoztatni ugyanabban vagy különböző helyiségekben.
 • A központi vezérlő legfeljebb 4 ventilátort képes vezérelni.
 • A REC Duo úgy van programozva, hogy automatikusan váltson a nehéz / rossz és a friss levegő között.
 • 60 másodpercenként a légcserét automatikusan összehangolják a telepített egységek között.
 • A hővisszanyerés rendkívül hatékony kerámia hőcserélőn keresztül történik.
 • Az elszívás során a beltéri levegő hőt ad le a hőcserélőnek - és 60 másodperc múlva ezt a hőt ismét a hűvösebb beszívott levegő adja.
 • Ennek a  hatékony hőcserélőnek a hővisszanyerése akár 90%.
 • A REC Duo 5 szellőztetési lépéssel rendelkezik, amelyeket a központ vagy a távirányító segítségével választhat ki.
 • A hővisszanyerés nélküli bypass funkció a meleg otthonnak az éjszakai hűtésére használható a nyári időszakban.
 • Az időzítővel ellátott Boost funkció a gyorsított szellőzéshez használható.
 • Éjszakai üzemmód alacsony sebességgel 8 órán keresztül működik, alacsony zajszintet és zavartalan alvást biztosít.
 • Az automatikus páratartalom-szabályozás 45 és 85% közötti relatív páratartalomra állítható.
 
Elicent REC DUO 100 megtekintése!
 
 
Elicent REC IN LINEA

A REC IN LINEA sorozat centralizált szellőztető és hővisszanyerő egység mennyezeti  beépítéshez beltéri környezetben. Rendkívül kompakt méret (max. magasság 240 mm) és könnyű telepítés jellemzi. A telepítés leegyszerűsödik a beépített elektromos csatlakozási rendszerrel. A PPE szerkezet miatt a sorozat egységeinek súlya csekély, ezért könnyen kezelhető, egyben biztosítja a tökéletes külső hő- és hangszigetelést. A sorozat tagjai nagy hatásfokú többsebességű motorokkal vannak felszerelve és by-pass ággal rendelkeznek.

Beépítésük nem igényel épületszerkezeti átalakításokat.

A sorozat 3 nagy hatásfokú modellből áll, amelyek termikus hatásfoka akár 91% is lehet.

A REC IN LINEA 140 olyan épületekhez alkalmas, amelyek hozzávetőleges átlagos területe 80 m2, 4 szobával, azaz két frisslevegő beáramlási ponttal (pl.: nappali és hálószoba) és két levegő elszívási ponttal (pl.: fürdőszoba és konyha) rendelkeznek. EC motorok és beépített by-pass.

A REC IN LINEA 180 olyan épületekhez alkalmas, amelyek hozzávetőleges átlagos telülete 100 m2, 6 szobával, azaz három beáramlási ponttal (pl.: 1 nappali és 2 hálószoba) és két elszívási ponttal (pl.: 2 fürdőszoba és 1 konyha). AC vagy EC motorizálás és beépített by-pass.

A REC IN LINEA 220 olyan épületekhez alkalmas, amelyek hozzávetőleges átlagos telülete 120 m2, 8 szobával, azaz négy beáramlási ponttal (pl.: 1 nappali és 3 hálószoba) és négy elszívási ponttal (pl.: 3 fürdőszoba vagy hasonló és 1 konyha).
AC vagy EC motorizálás és opcionális by-pass külön modulban.

Fedezze fel a REC IN LINEA TC sorozatot, amely lehetővé teszi a kézi vezérlést, vagy a heti programozási funkcióval olyan működési paramétereket, mint: légáramlás, szellőzési mód, páratartalom és alvó mód.

 
Elicent REC IN LINEA megtekintése!
 
Weboldalunkon pedig bővebb információt kaphat termékeinkről, illetve megtekinthető a legújabb lakossági katalógus is:
Az Elicent cégről:
A technológiai szakértelem, a nagy termelési kapacitás, az erős kutatási és befektetési politika, valamint az ügyfelek igényeire összpontosító személyre szabott kiegészítő szolgáltatás több mint 45 éve azok a tulajdonságok, amelyek jellemzik vállalatunkat. Az első ventilátoroktól kezdve az Elicent politikája könnyen átlátható, olyan termékek létrehozása, amely ötvözi a dizájnt, a praktikusságot és a fejlett technológiát. Az eredmény egy kiváló olasz termékcsalád, amely szerte a világon széles körben elismert. Minden termékünk 100% -ban Olaszországban, Lonato del Gardában (Brescia) készül, ahol megtervezzük és gyártjuk az összes ventilátort.